Welkom bij Stichting Wielerpromotion Gendringen

Olympia's Tour gaat vanaf 2016 als internationale beloftenwedstrijd door het leven en wordt in een andere periode van het jaar verreden. Niet meer in mei, maar van 27 september tot en met 2 oktober. De organisatie wil met de focus op renners van -23 jaar terug keren naar de oudste rittenkoers van Nederland. Dat was van oudsher  een podium voor talenten om zich in de kijker te rijden bij profteams. Naar de mening van koersdirecteur Thijs Rondhuis was dat uitgangspunt te veel uit beeld geraakt de afgelopen jaren." Vorig jaar lag de focus op het behoud van de wedstrijd, nu willen we Olympia's Tour een duidelijk omlijnde toekomst geven".

Op donderdag 29 september 2016 zal de 3de etappe in twee delen worden verreden in onze regio.De 3de etappe deel A, in de vorm van een individuele tijdrit, wordt gehouden onder auspiciën van Olympia's Tour en van de gemeente Montferland. De tijdrit start om 09.30u te 's-Heerenberg bij Kasteel Bergh. De finish is op de berg bij Hoch-Elten.

In de middag organiseert de Stichting Wielerpromotion Gendringen, samen met de Stichting Olympia`s Ronde van Nederland, het tweede deel van de 3de  etappe van de 64ste Olympia`s Tour in de vorm van een echte Achterhoekse etappe. Er wordt om 16.30u gestart op het buitenterrein van de DRU Cultuurfabriek te Ulft, waarna de   etappe nagenoeg alle gemeenten van de Achterhoek aandoet. Achtereenvolgens worden na de start de gemeenten Doetinchem, Bronckhorst, Berkelland, Oost-Gelre,Winterswijk, Aalten en tenslotte weer Oude IJsselstreek aangedaan. Bovendien zal als afsluiting 2 X keer de traditionele lokale omloop Gendringen –Anholt worden verreden. Om ca. 19.30u zal de finish wederom plaats vinden op de Ulftseweg in Gendringen, daar waar ook in de  voorgaande jaren gefinisht werd. Aansluitend de prijsuitreiking op de finishlocatie.

Nieuw element in 2015 was een speciaal sprintersklassement voor deze dag. In alle Achterhoekse gemeenten waar de Tour passeert wordt een tussensprint gehouden voor deze Achterhoektrui. De eerste drie krijgen respectievelijk 3,2 en 1 punt. Na de finish wordt dit klassement opgemaakt en de winnaar krijgt deze unieke trui. Ook in 2016 wordt dit klassement opgemaakt.Elders op deze website vindt u een overzicht van de sprintlocaties. 

Start en finish zijn vrij toegankelijk voor het publiek. Bij de finish in Gendringen is een VIP-ruimte ingericht die alleen toegankelijk is voor sponsors, gasten en genodigden.Zoals gezegd, ligt de nadruk van het deelnemersveld op het jonge talent. Olympia`s Tour is voor velen een springplank naar een professionele profcarrière gebleken en het jonge karakter van de koers blijft een speerpunt voor de organisatie.

Kijk voor meer informatie over Olympia`s Tour 2016 op: www.olympiastour.com.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door: Infracom

Copyright © 2013. All Rights Reserved.